vrijdag 31 maart 2017

Mijn ervaringen met afstuderen + tips.


Vorig jaar eind juni was ik dan eindelijk afgestuurd voor verzorgende-IG wat een mijlpaal was dat en wat was ik blij en trots op mezelf! Nu het mij gelukt is om af te studeren wil ik jullie graag mijn ervaringen delen hoe ik het afstuderen heb ervaringen en hierbij geef ik ook tips wat ik fijn zou hadden gevonden wanneer ik in mijn afstudeer periode zat. 


De opleiding die ik deed; verzorgende- IG duurde 3 jaar en was op mbo niveau 3. De eerste 2 jaar van de opleiding was meer om jezelf te ontwikkelen en hierin leerde je eigenlijk de basis van de zorg maar wel met een aantal handelingen die toch wel het een en ander van je vragen. In het 3de jaar moest je echt jezelf gaan ontwikkelen naar zelfstandig beoefenaar en moest je toch wat serieuzer te werk gaan. Toen ik dit te horen kreeg drong het voor mij wel door dat ik nu echt begonnen was met het afstuderen en mezelf te laten ontwikkelen naar zelfstandig beroepsbeoefenaar, het klonk nog heel raar in mijn oren omdat ik natuurlijk nog bijna een heel schooljaar moest maar als je eenmaal bezig bent weet je dat de tijd snel gaat en dat het jaar om kan zijn voor je het door hebt.

Wat zijn voor mij nou de belangrijkste tips die mij geholpen hebben met het behalen van mij opleiding?

* Maakt altijd een planning en houd je hier ook aan, dit geeft erg veel rust.
* Weet waar je mee bezig bent en focus je op je werk.
* Als het even tegen zit richt je dan op het positieve en denk aan het te behalen doel.
* Vraag andere medestudenten om zijn of haar ervaringen en deel deze met elkaar.
* Richt je niet alleen op de theorie maar ook op je praktijk, dit in combinatie met elkaar helpt je beter    te ontwikkelen. 
* Weet waarvoor je de opleiding doet en richt je op de toekomst.

Ik ben erg blij dat ik deze opleiding heb mogen doen en heb kunnen afronden en wie weet komt er nog wel een vervolg opleiding aan waarin ik deze tips weer wil gaan gebruiken om zo goed mogelijk mijn opleiding door te komen.

Volg jij nu ook een opleiding en zo ja, welke opleiding?


Liefs, Mariska. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten