woensdag 11 januari 2017

Persoonlijk; van onzeker meisje naar een vrouw vol zelfvertrouwen.

Goedemorgen allemaal!

Aan de titel van het artikel kun je al zien waar het over gaat, van onzeker meisje naar een vrouw vol zelfvertrouwen.
Misschien herken je het wel van jezelf, je onzekere zelf, dat kleine meisje die niks durft zonder toestemming of vertrouwen van een ander. Ook ik ben zo geweest en het heeft lang geduurd voor ik de vrouw werd vol zelfvertrouwen maar hoe ben ik dan uiteindelijk zover gekomen?

Altijd had ik al in de zorg willen werken maar om de zorg te werken heb je veel zelfvertrouwen nodig en moet je weten waar je mee bezig bent. Ik kwam in de sector als een onzeker meisje maar ben uitgegroeid tot een zelfverzekerde vrouw, ik deed dit niet alleen maar mijn naasten stonden mij hierbij in wat enorm hielp. Je had hierbij het idee dat je er niet alleen voor stond er echt voor kon gaan, je hoefde je nergens voor te schamen en ze hielpen je waar nodig, wel koste het je je eigen krachten om er boven op te komen.

Als je van onzeker naar zelfverzekerd gaat is het in het begin nog angstig, je weet niet wat je gaat meemaken, waar je in terecht komt, hoe je zelf en hoe je omgeving erop gaat reageren.
Het is een roller coaster waar je in komt te zitten maar waar je positief weer uit komt, als je je beste beentje maar voor zet.

Het doel van alles is natuurlijk om jezelf zelfverzekerder te voelen en je hierbij ook fijn in je vel te voelen, je doet dit stap voor stap. Als je te grote stappen neemt merk je dit vanzelf en moet je soms een grote stap weer terug nemen.
Je leert ook om voor jezelf op te komen, hoe meer je het doet, hoe beter en makkelijker het gaat. Als je omgeving jou helpt en je tips geeft hoe je het beste voor jezelf kunt opkomen helpt dit je in je eigen leerproces, je kunt de tips meenemen en gebruiken als jij een keer voor jezelf moet opkomen of als je het even moeilijk hebt.
Ook is het altijd fijn om te horen dat het goed gaat, dat je het goed doet en dat je vooruitgang boekt. Als je dit hoort krijg je meer zelfvertrouwen en weet je dat je het gewoon kan, nu de motivatie nog om het blijven vol te houden en je best te blijven doen, Als je het maar wilt dan kom je er wel.

Je weet wel dat je het wilt en je probeert het ook maar vergeet niet om ondanks de gehele situatie alsnog jezelf te blijven, word geen ander persoon. Blijf gewoon jezelf maar word alleen sterker, krijg meer zelfvertrouwen en durf voor jezelf op te komen. Voor jezelf opkomen kan nooit kwaad en het is alleen maar fijn als je het kan en durft.

Ik ben zover gekomen om van een onzeker meisje naar een zelfverzekerde vrouw te gaan, maar ook ik heb hiervoor in een rollercoaster moeten zitten, ik heb leuke en minder leuke dingen erbij meegemaakt maar ik ben er nu wel gekomen!
Ik ben er op eigen benen en op eigen krachten gekomen en nu achteraf kan ik zeggen dat ik mega trots op mezelf ben op wat ik bereikt heb. Als je nog vragen hierover hebt of nog tips wilt weten kun je me deze altijd vragen!

Liefs, Mariska.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten