woensdag 14 december 2016

Review; essence the little xmas factory.

Het is alweer bijna tijd voor de feestdagen en natuurlijk kan een nieuwe limited edition van essence hierbij niet missen. Ik review vandaag 4 producten uit the little xmas factory, ik koos hierbij de 4 producten die mij op het eerste gezicht het meest aanspraken. Ben jij benieuwd naar deze producten? Lees dan snel verder!Zoals ik al eerder in deze post aan gaf review ik vandaag 4 producten voor jullie namelijk 2 handcrème, een contouring palette en shimmering stars.


Laten we beginnen met het contouring palette met hierin een bronzer en een highlighter, ik vind zulke setjes altijd heel handig om mee te nemen omdat je in principe 2 producten in 1 verpakking hebt. De verpakking vind ik erg leuk eruit zien en de naam past natuurlijk perfect bij de kerstdagen.


De achterkant is jammer genoeg helemaal verpest door het plakband en de beveiligingen die ze op de verpakking doen en ik baal hier altijd zo erg van.. Snap ook niet dat ze dit er allemaal om doen mensen moeten er gewoon van afblijven en de producten moeten er gewoon mooi uit blijven zien! Het contouring palette heet in ieder geval 01 elf yourself. 


De contouring poeder ziet er ontzettend leuk uit en vooral het strikje laat mij meer aan de feestdagen denken. Het doet mij denken aan een kadootje maar dan zonder een echte onderkant, zulke verpakkingen spreken mij altijd nog meer aan waardoor ik hem nog net iets sneller zou aanschaffen.


En dan de swatches van het contouring palette en helaas ben ik hier niet erg over te spreken, het palette bevat heel weinig pigment en wil je wat pigment er van af krijgen moet je nog best wel even wat werk doen. De contouring poeder zou opzich nog wel kunnen als je niet teveel wilt aanbrengen en heel licht maar de highlighter komt bijna zo dicht bij mijn huid dat ik hem denk ik niet vaak zal gaan gebruiken, ook valt mij op dat de highlighter op het eerste oog niet veel shine bevat.


En dan zie je hier nog de swatches met flits. Zoals je kunt zien zie je bij de highlighter net iets meer shimmer maar het is nou niet om te zeggen dat ik met flits vrolijker word van deze swatches.
Het contouring palette is verkrijgbaar voor €3.39.


En dan de shimmering stars, dit is denk ik het product waar ik de moeite voor gedaan heb, ik zag deze in geen een kruidvat liggen tot dat ik op de site keek en ik hem via de site kon bestellen. De verpakking ziet er in eerste instantie al heel leuk en vrolijk uit, wel valt de verpakking veel kleiner uit als ik had verwacht. 


Als je de verpakking open maakt zie je een rond schuimpje boven op de stars om de stars te beschermen tegen eventuele beschadiging, ik vind dit altijd erg fijn zo weet je ook dat het product wss of in ieder geval minder snel beschadigd.


De stars zien er ontzettend schattig uit, het zijn allemaal kleine sterretjes met 2 verschillende kleuren, een bruine kleur en een highlight kleur. De kleur combinatie doet me ook een beetje denken aan het contouring palette. De stars op zichzelf spreken mij al erg aan en alleen om de vorm en om hoe ze er in het geheel uitzien is zou ik hem al aanschaffen.


En dan de swatch van de shimmering stars, zoals je misschien al gelijk kunt zien geven de stars ontzettend weinig pigment en zelfs voor deze minimale swatch heb ik veel moeite moeten doen. De swatch valt een beetje bruin/oranje uit met een kleine minimale shimmer erin. 


Als je de swatch met flits fotografeert zie je wel goed dat er een kleine shimmer in zit maar ik vind hem nou niet om te zetten zo spectaculair dat ik een hele voorraad van deze stars wil aanleggen. Ik vind de shimmering stars ook meer een hebben dingetje dan een mooi bruikbaar product.
De shimmering stars zijn verkrijgbaar voor €3.59.


En dan de 2 handcrème 's, ik ben oprecht fan van handcrème en natuurlijk moest ik dan ook alle 2 de geur combinaties in mijn mandje stoppen. Links zie je de goude handcrème die naar vanille ruikt en rechts de rode handcrème die naar koekjes zou moeten ruiken. De verpakkingen zien er op het eerste gezicht al ontzettend leuk uit en de kleuren zijn ook echt kleuren die mij doen denken aan de feestdagen. De goude vanille handcrème heeft de naam 01 holiday hugs... en de rode koekjes handcrème heeft de naam 02 ... and mistletoe kisses.


Volgens de beschrijving zijn de handcrème 's beide erg voedend en geven ze je handen een heerlijke geur.


De handcrème 's hebben een fijne tube die fijn in gebruik is, iedere tube bevat 25ml dus ze zijn super fijn/handig om mee te nemen in je tas of op vakantie of noem maar op. De goude tube heeft een heerlijke zoete vanille geur die niet te sterk aanwezig is maar precies goed zodat hij nog lekker is. De rode tube zou een geur van koekjes moeten hebben maar dit kan ik er niet helemaal uithalen, de geur ruikt wel lekker zoet en heeft wel een heel zachte koekjes geur erin maar deze is totaal niet overheersend. De handcrème 's brengen beide heel fijn aan en doen voldoende zijn werk, als ik niet zo'n grote voorraad handcrème had had ik ze zeker nog aangeschaft en dan vooral de goude tube met vanille geur. Beide handcreme 's zijn verkrijgbaar voor €1.59.

Ik zou je niet de gehele collectie aanraden want het contouring palette en de shimmering stars vielen mij helaas ontzettend tegen... Wel raad ik je de handcrème aan want deze ruiken beide ontzettend lekker en ze doen hun werk goed. Essence is verkrijgbaar bij de kruidvat of trekpleister.


Liefs, Mariska.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten