donderdag 8 december 2016

Persoonlijk; mijn beroep, waarom ik liever met kerst werk als met oud en nieuw.

Zoals jullie al in voorgaande artikelen hebben kunnen lezen dan weten jullie dat ik in de zorg werk als verzorgende-IG. Als je in de zorg werkt moet je flexibel zijn in je werkdagen en moet je ook werken met feestdagen en noem maar op. Nu mag je zelf altijd aangeven of je met kerst of oud en nieuw wilt werken, maar wat is nou de reden dat ik liever zou werken met kerst dan dat ik zou werken met oud en nieuw.


Om maar gelijk door de bocht te vallen, ik ben echt helemaal niet van het oud en nieuw en ik heb echt een verschrikkelijk hekel aan vuurwerk en dan vooral hoe mensen er tegenwoordig mee omgaan. Zo gevaarlijk en alsof het niks is steken ze het zo maar aan. Ik zit daarom ook liever gewoon lekker thuis dan dat ik ga werken. Niet dat ik werken erg vind maar je moet voor en na je dienst ook nog naar huis natuurlijk en dan met al dat vuurwerk, dus nee dat is niks voor mij.

Ook is dit een jaar dat we 3 dierbare moeten missen die kort geleden zijn overleden wat natuurlijk ook erg moeilijk is. Je gaat het nieuwe jaar in maar niet meer met de mensen met wie je dat voorheen altijd deed of om het anders te zeggen, hun maken het nieuwe jaar niet meer mee en dat is even een momentje van besef.
Natuurlijk denk je altijd aan ze maar het er niet bij zijn en het niet meer bewust echt meemaken is iets heel anders en dit zou erg wennen zijn.

Ook nog een reden dat ik liever met kerst zou werken is omdat kerst eigenlijk voor mijn gevoel net iets langer duurt als oud en nieuw en je hier ook net iets meer aan hebt naar mijn idee. Kerst is de hele dag door, 1ste kerstdag of 2de kerstdag dat maakt allemaal niet uit je hebt iniedergeval toch het idee dat je na of juist voor je werk toch nog even kerst kan vieren. Oud en nieuw is eigenlijk alleen een avond en een hele dag naar mijn idee dus naar mijn idee gaat dit ook veel sneller voorbij. Ook wil je altijd natuurlijk te veel dingen doen en teveel dingen plannen dus als je het met elkaar zou vergelijken zou het eigenlijk niet uitmaken met welke feestdag je nou eigenlijk werkt.

Dit jaar werk ik dus met kerst maar wie weet is dit volgend jaar wel weer met oud en nieuw wie weet wat het zal gaan worden, maar dat is een zorg voor later!

Zijn er onder mijn lezers ook nog mensen die in de zorg werken met hetzelfde dilemma?


Liefs, Mariska

Geen opmerkingen:

Een reactie posten