dinsdag 1 november 2016

Review: verpleegkunde agenda 2017.

Het duurt nog even voor dat het 2017 is maar toch heb ik alvast mijn agenda voor volgend jaar. Dit jaar heb ik ook al de verpleegkundige agenda en ik ben er erg over te spreken, ik vind hem erg fijn en dat is denk ik wel de grootste reden dat ik hem voor volgend jaar ook heb besteld. Vandaag laat ik aan jullie zien hoe de agenda er nou daadwerkelijk uitziet en vertel ik mijn mening hierover.Bij de bestelling van de agenda krijg je altijd een leuk kaartje met dat je de agenda besteld heb en met hierop ook veel plezier en gemak van de agenda. Ik vind dit altijd erg leuk om dit erbij te krijgen.


De agenda ziet er anders uit als de agenda van 2016 maar toch vind ik deze er wat leuker uitzien, de meeste vrouwen zullen deze agenda gaan gebruiken en daarvoor ik roze toch wel de gepaste kleur natuurlijk. De agenda heeft een gladde buitenkant en dat vind ik vooral fijn als je perrongeluk iets knoeit, je kunt het hierdoor er toch eerder en gemakkelijker afhalen. 


Zoals ik al eerder vernoemde is dit de verpleegkunde agenda van het jaar 2017, het is dus een jaar agenda en géén schooljaar agenda.


In iedere agenda vind je wel de bladzijde waarin je je gegevens kunt vermelden en ook in deze agenda kun je deze vinden. Ik vind het vooral goed dat de gegevens zijn uitgebreid en je nu meer gegevens erin kunt zetten, dit is altijd handig als er iets met je gebeurt, you never know natuurlijk.


Je zou zeggen dat de verpleegkunde agenda er hetzelfde uitziet als een normale agenda maar toch zit er een groot pluspunt bij voor als je in de zorg werkt. Bij iedere dag zie je namelijk 4 bolletjes waarin je kan aanvinken welke dienst je hebt: ochtend, dag, avond en nacht. Ik vind het fijn dat ze nu een keuze meer hebben en de ochtend en dag hebben opgesplitst, een groot pluspunt. Op bijna iedere bladzijde vind je rechts onder altijd nog een leuk weetje.
Aan de achterkant van de agenda vind je nog handige lijsten, teksten en noem het maar op. Bovenstaande zie je informatie over bloedwaardes, de stoelgangskaart en de glasgow coma lijst.
Ook vind je er informatie over hoe je moet omgaan met agressie, tips om werkdruk te voorkomen en een delirium observatie screening lijst.
In de agenda kun je ook nog een pijnmeter vinden, dit is erg handig als een zorgvrager niet goed zijn pijn kan aangeven en door middel van de emotions word het net wat gemakkelijk om de pijnscore te pijlen. Ook vind je er de wondregistratie en een handleiding hoe je je handen moest wassen volgens protocol. En als laatste in de agenda vind je nog een handig rekenhulp en nog een leuk lijstje waarin je kunt vinden welke groentes en fruit bij welk seizoen horen/passen.

Ik ben erg blij en tevreden over de agenda en ik zou hem ook zeker aan jullie aanraden. Ten opzichte van vorig jaar is hij de goede kant op veranderd en ik ben nu alweer benieuwd hoe de volgende agenda eruit komt te zien. Ik bestelde de agenda hier voor €12,95.


Liefs, Mariska.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten