woensdag 16 november 2016

Persoonlijk; mijn beroep, hoe bevalt het werken in de zorg?

Goedemorgen allemaal!

Na al de artikelen waarin ik jullie al vertelden hoe ik zover ben gekomen om verzorgende-IG te gaan studeren en mijn opleiding ook te behalen in deze sector vertel ik jullie vandaag hoe het werken in de zorg mij bevalt als gediplomeerde verzorgende-IG.

Toen het einde van mijn opleiding naderde kreeg ik op mijn toen nog stage plek een baan aangeboden van 28 contract uren wat na mijn inzien in de zorg prima te doen is. Toen ik dit aanbod kreeg zat ik eerst nog in dubio over of ik het werk nou echt ging doen of dat ik toch verpleegkundige ging studeren.
Na avonden met mijn ouders en vriend hierover gepraat te hebben heb ik toch besloten om te gaan werken om eerst ervaring op te doen en mijn kennis op te hogen! Ook waren collega's en cliënten super enthousiast dat ik er bleef werken.

In de periode dat ik moest wachten op mijn diploma kon ik me mentaal even goed voorbereiden op de werkdrukte en alle nieuwe ervaringen die op me zouden afkomen als ik zou beginnen met het werken in de zorg. Natuurlijk had ik er al bijna een jaar ervaring opgelopen door mijn stage maar werken als gediplomeerde is dan toch net wat echter en spannender want je krijgt veel verantwoordelijkheid die je op je moet nemen.

Op 18 juli 2016 was het dan zover en begon mijn eerste echte dienst al afgestudeerd verzorgende-IG, ik kan me deze dag nog al te goed herinneren. Ik had deze dag een vroege dienst van 07:00 tot 15:30 en de spanning was om te snijden.

Maar om nou tot zaken te komen hoe bevalt mij het werken in de zorg en vol doet het nou echt aan mijn verwachtingen?

Om even terug te komen op mijn vorige artikel, in de zorg werken moet bij je passen, je moet goed sociale contacten kunnen onderhouden en je moet echt flink wat geduld hebben. Ook moet je een goed werktempo hebben want tegenwoordig is het flink aanpoten in de zorg, je moet hierbij ook weten dat de tijd die je voor de cliënten wou besteden flink minder is geworden wat erg balen is want je kunt hierbij de cliënt niet altijd de zorg geven die hij/zij graag zou willen krijgen.

Maar tot nu toe bevalt het werken in de zorg me erg goed, het is zwaar daar valt niks over te discussiëren maar het is wel leuk werk. Als je nou eenmaal je best doet en er gewoon voor gaat krijg je al snel waardering terug van collega's en ook van cliënten, dit doet je goed, hier haal je je voldoening uit.
Ik heb nu al weer flink wat werkervaring bij want nu sta ik natuurlijk helemaal op eigen benen en niet meer over gepland net als in mijn tijd als stagiaire. Ik ben er nu ook achter dat dit echt is wat ik graag wil doen en ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb. Hopelijk blijf ik nog vele jaren in de zorg werken en word de zorg ooit allemaal weer beter en nog leuker!


Liefs, Mariska.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten