dinsdag 4 oktober 2016

Persoonlijk; mijn liefde voor mijn huisdier.

Als je mij goed zou kennen zou je weten dat ik gek ben van honden en dat wij zelf ook eigenaar zijn van een vrouwelijke langharige chihuahua genaamd Princess. 
Princess is het 3de hondje in het huishouden die ik mee gemaakt heb. Eerst kregen we Sisi wat aan Lhasa apso was, deze hebben we helaas moeten inslapen. Toen Sisi ongeveer 2 was kregen we Mischa erbij, Mischa was een shih tzu, toen Sisi overleed werd Mischa heel eenzaam, niet meer actief en werd heel afwezig. We gingen hiermee naar de dierenarts en die gaf aan dat het kon zijn dat Mischa Sisi erg miste en hierdoor zo rustig en niet energiek was, met deze reden namen wij een puppy erbij genaamd Princess. Toen Mischa 8 jaar was hebben wij haar helaas ook moeten laten inslapen, nu hebben wij alleen Princess nog ook met Princess zijn wij nu nog reuze blij. Mischa werd door Princess een heel stuk actiever wat een hele opluchting was.

In dit artikeltje laat ik je meer weten over Princess, wat voor een hond het is en hoe blij wij daadwerkelijk met haar zijn. Ook krijg je natuurlijk een heel aantal foto's van haar te zien. 

Op Bovenstaande foto zie je Princess nog als pup! Deze foto is gemaakt toen we Princess gingen ophalen bij haar toenmalige baasjes. Princess was hierbij 8,5 week oud en ze was zelfstandig genoeg om het nest te mogen verlaten. Om exact te zijn haalde we Princess op op 17 maart 2015, dat betekent dat wij haar nu al meer als 1,5 jaar hebben!


Princess is een heel lief hondje die ook erg eigenwijs kan zijn, ze heeft ook een echt typisch chihuahua trekje, namelijk bij elk vreemd persoon die maar binnen komt blaffen tot ze er eenmaal gewend aan is. Sinds kort hebben wij dit gelukkig al een heel stuk kunnen beperken waardoor dit al veel minder is, heel fijn natuurlijk.


Princess is ook een hond die graag de hele dag slaapt en bij je is. Ze ligt het liefs dan ook naast je of op je schoot. Als het koud is vind ze het zelf lekker om onder een dekentje tegen je aan te liggen.


Omdat Princess nou eenmaal een verwende hond is en liever lui is als moe hebben wij een honden buggy aangeschaft, wel erg ideaal als je naar de markt gaat of iets want en je bent samen op weg en je hebt plaats voor je boodschappen onder in de wagen!


Princess is ook echt een hondje die het fijn vind om bij je op bed te liggen als ik bijvoorbeeld tv zit te kijken, ze gaat dan heerlijk naast je liggen slapen, heel schattig om zo te zien.


Ook houd Princess van het buiten leven en het buiten zijn, wel is ze een echte held op sokken want van regen en onweer moet ze niks hebben dan zit ze het liefst binnen dicht bij je. Als het dan nog echt koud is vind ze het ook heerlijk om onder een dekentje te liggen.En als laatste nog een foto van mij samen met Princess, deze is afgelopen zomer gemaakt en ik vind het echt een schattige foto. Zoals ik al eerder vernoemd had vind Princess het echt heel fijn om bij je te zijn en bij je te zitten. Ze geniet optimaal van je aandacht en ze geeft je ook veel liefde en voldoening ervoor terug.

Ik ben heel blij dat wij Princess er nog bij hebben gekregen want zonder Princess zou ik nu niet meer kunnen! Sommige zullen haar misschien een rat noemen in verband de grote maar voor mij is het gewoon een lief klein mormeltje! En natuurlijk verwennen wij Princess vandaag op 4 oktober extra goed!

Heb jij zelf ook een huisdier en zo ja wat voor een?


Liefs, Mariska.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten