woensdag 12 oktober 2016

Game; first look event.

8 en 9 oktober was het dan zover, we gingen 2 dagen naar het first look festival in jaarbeurs Utrecht, we hadden hierbij ook 2 hotelovernachtingen en in dit artikel kun je zien wat ik allemaal meenam. 

Maar zoals ik al vermeldde zijn we 2 dagen naar first look geweest, we hadden hiervoor voor beide dagen vip tickets bemachtigd. Ik laat jullie vandaag een sfeer impressie aan foto's zien met hoe het was en ik vertel jullie wat ik van dit jaar first look vond. 

Afbeeldingsresultaat voor firstlook


Dit was het 3de jaar dat wij gingen en het eerste jaar dat wij 2 dagen gingen, we vonden vorig jaar 1 dag leuk maar het was wel fijn om het in 2 dagen op te delen omdat je dan net wat meer tijd hebt om dingen te zien en dingen te kunnen doen.


Bij binnenkomst waren er 2 verschillende ingangen een voor de vip, gasten en de pers en een ingang voor de mensen met een normaal ticket. 


Bij de maffia 3 had je een photo booth staan waar je natuurlijk foto's kon maken, we deden dit beide dagen en het was echt heel leuk om te doen. Ik ben blij met het resultaat en het is een leuke herinnering om te bewaren!Ook kon je meedoen met verschillende winacties, hierbij moest je dan bepaalde foto's maken, deze delen en hierdoor kon je dan kans maken om te winnen.Op de beurs stonden ze ook met comic en strip boeken met als voorbeeld game of thrones en de orde. Je had erg veel keuze en het zou echt iets voor jou zijn als je fan bent van boeken gebaseerd op films of series!


Als je de jaarbeurs binnen komt en een stukje verder loopt kom je bij de main stage uit hier werden games geprobeerd en wedstrijden gedaan, goodie hunts en nog veel meer.


Als je de game beurs op kwam kreeg je een bandje met daarop de dag en of je vip bent de ja of de nee. Door het bandje kon je de jaarbeurs verlaten wanneer je wou en gewoon zonder problemen terug naar binnen gaan.


Tijdens het event kon je natuurlijk ook nieuwe uitkomende spellen proberen dit was bijvoorbeeld Black desert.


Op dag 1 op first look schafde wij onze eerste 2 pop! Aan, een van deadpool en een van overwatch. Stiekem hebben wij een zwak voor ze gekregen en willen we er nog veel en veel meer bemachtigen.
Ubisoft stond ook op de beurs met maar liefst 5 nieuwe uitkomende spellen; Just Dance 2017, honor, southpark, the crew en steep.
Vooral Just Dance 2017 en southpark waren erg leuk.
Naast dat je alleen nieuwe spellen kunt proberen stonden er ook veel stands met goodies, je had een heel ruimt assortiment in shirts, pops, boeken, petten, zwaarden die game gerelateerd zijn maar ook posters, mokken en noem het maar op.


Pikachu was ook aanwezig en een foto hiemee kon natuurlijk niet missen! Snorlax was er ook nog heel even te vinden.


Naast de games waren er ook veel cosplays, hiervan was ook nog een wedstrijd die wij deels hebben gekeken. Erg leuk hoe mensen zich kunnen aankleden en precies op iemand lijken uit een game of anime.
Nog een aantal foto's van de standplaatsen die goodies verkochten.


Razer stond er ook met zijn bus waarin je overwatch kon spelen in gebruik van hun game apparatuur.


En als laatste nog een leuke foto van carter bij het nieuwe soutpark spel!

Maar wat vonden wij nou eigenlijk van het firstlook festival en zouden wij terug gaan volgend jaar?
Wij gingen eigenlijk met hele hoge verwachtingen naar de jaarbeurs toe omdat wij er eigenlijk vanuit gingen dat het ieder jaar alleen maar beter kan worden en dat ze de feedback van vorige jaren steeds meenemen. Onze verwachtingen waren wel iets te groot gesteld en het as daardoor wel iets minder als dan dat we hadden gehoopt.

Ondanks dat hebben wij wel een leuk weekend gehad! We hebben niet alle dingen kunnen proberen die we wouden omdat de wachtrijen hiervoor gewoon echt onwerkelijk lang waren, niet normaal! Zelfs als vip moest je alsnog lang wachten desondanks de "virtuele app" waarmee je in de rij kon gaan staan, aan de app kan volgens ons sowieso een heleboel verbeterd worden. Er stonden genoeg goodies op het festival waar je game relativerende dingen kon aanschaffen wat erg leuk was. Wel waren er volgens ons minder spellen aanwezig als vorig jaar wat best wel veel lege ruimtes opbracht die naar ons inzien echt ruim opgevuld zouden kunnen worden, erg jammer. 

Omdat we het toch wel erg leuk hebben gehad dit weekend willen we volgend jaar waarschijnlijk het festival toch nog een kans geven op de hoop dat dit dan echt een mooi en goed festival word. 
Ben jij bekend met het firstlook festival? En wat vind jij van dit festival?


Liefs, Mariska.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten